“Vanbinnen was ik dood”

Brian 'Head' Welch

Brian ‘Head’ Welch schokte de new metal wereld in 2006 met zijn plotselinge bekering tot Jezus. ‘Vanbinnen was ik dood’, vertelde de Korn-gitarist die door veel jongeren als muziekheld wordt gezien. Brian koos ervoor om Korn te verlaten – met respect voor en van zijn muziekvrienden. Brian (foto links) was een single vader, drugsverslaafd, geobsedeerd door geld en verlangend naar de dood. Toen zijn kleine meisje (toen 5 jaar…) seksueel expliciete teksten ging (na)zingen was voor daddy de maat vol. En Daddy in Heaven greep gelukkig ook in.

bassist-reggie-fieldy-arvizu-van-korn1En zojuist lees ik dat ook Korn-bassist Reggie ‘Fieldy’ Arvizu (foto links) tot geloof in Jezus is gekomen! Hij blijft in de band en maakt zich niet druk over de golf van kritiek die hij waarschijnlijk over zich heen krijgt. Who cares? Zijn leven is gered, zijn toekomst is veilig en ik hoop dat hij zijn Heer, zijn band, zijn fans en zijn muziekstijl trouw blijft – zolang die combinatie naar eer en geweten vol te houden is. 
Brian maakte destijds een anderen keuze en verliet de band. Dat verdient evenzeer respect, al denken veel fans daar blijkbaar anders over. Als je moet kiezen tussen je muziekcarrière en je dochtertje, dan is de keuze snel gemaakt.

Kijk en luister naar het bericht op CNN uit 2006 en let eens op wie Brian destijds waarschuwde voor de afwijzing en spot die hem te wachten zouden staan. Oh holy irony!  Trek je eigen conclusies en lees het verhaal van Reggie’s recente radicale omkeer (link staat onderaan deze posting).

By the way – Korn is not my kind of music (let’s face it, I’m an OLD man) – maar Jesus is wel ‘my kind of Savior’. Laat van je horen and give the Lord a shout!

It’s crazy how everybody can sit and talk about rehab but if I come to say Christ was my rehab, it’s not cool to say that. … For me that’s my rehab. That’s what happened with me and it’s an amazing and powerful thing.

I didn’t go and quit anything. I remained who I am, so I don’t know if anybody wants to criticize. I’m still me. I made some changes, I didn’t go around telling everybody I was ready to make changes, I just remained me. I may get more criticism today in putting this book out than I have. You know, maybe this is my time, but I’m ready to take the criticism and answer anybody’s questions.

Bovenstaand citaat komt uit een interview met Reggie die een boek over zijn veranderde leven geschreven heeft. Meer lezen? Check this & this en/of Google zelf wat!

3 gedachten over ““Vanbinnen was ik dood”

  1. Mooi dat Reggie tot geloof is gekomen. Maar begrijp ik goed dat hij nog wel die teksten zingt waar zijn broeder Brian zo op afknapte? Omdat hij zijn carrière niet op wil geven?

    1. Dat weet ik niet precies, Henk. Dit nieuws is vers van de pers. Het kan zijn dat Reggie ook tot de conclusie komt dat hij niet in deze band kan blijven, maar ik sluit niet uit dat deze tweede verandering (Korn Again?) ook effect zal hebben op de rest van de band. We wachten het maar even af!
      Ik begrijp dat het soms onhoudbaar wordt voor christelijke artiesten in de seculiere muziekwereld, maar anderzijds vind ik het geen goed plan wanneer alle christenen zich terugtrekken en opgesloten worden binnen de eigen subcultuur. Dit zijn geen jongens die brave praise & worship liedjes gaan zingen, vermoed ik… Ik hoop dat ze een nieuwe balans vinden waarbij ze integer hun vak kunnen uitoefenen én de fans blijven bereiken die van hun muziekstijl houden.
      Neal Morse – andere muziekstijl (symfonische rock – meer mijn ding), lukt het vrij aardig om dit evenwicht te houden. Maar er zijn (aan weerskanten) altijd mensen die je dan uitkotsen. Helaas!

Zeg iets terug op Vrijspraak

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s