Kikkerkoor

Wij wonen aan een singel en horen ’s nachts vaak een kikkerkoor. Dit jaar nog niet – misschien omdat de singel vrijgemaakt is van begroeïng, misschien omdat de reigers hier goed hun best hebben gedaan. Als kikkers ’s nachts aan het kwaken zijn lijken het soms hele conversaties. Wij slapen aan de voorzijde van het huis met het raam open en kunnen dan meegenieten. Als ik een reiger was, dan zou ik mijn werkgebied nu verleggen naar het voormalige Floriadeterrein, want daar heb ik nog wel een paar lekkere, verse kikkerbillen gezien. Hieronder wat plaatjes – klik op de afbeeldingen voor een vergroting.

Een jaar geleden maakte ik op dezelfde plaats wat foto’s van waterlelies – maar dat was wat later in mei. Toch voor het eind van de maand maar weer eens kijken. De foto’s van vorig jaar staan hier.

3 gedachten over “Kikkerkoor

  1. De kikker is juist bezig aan een comeback Damascenus. Hier (de uiterwaarden van de IJssel) zijn tientallen jaren geen ooievaars waargenomen. Omdat er geen kikkers meer voorradig waren (inderdaad de pesticiden). Maar de laatste jaren is de ooievaar er, mede dankzij het ooievaarsdorp in Gorssel, maar vooral dankzij de enorme hoeveelheden kikkers, bijna net zo algemeen geworden als de reiger.

Zeg iets terug op Vrijspraak

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s