IJsselsteden: Deventer

100_7374Vorige week ben ik met camera en wandelschoenen in Deventer en Zutphen geweest. Robin en zijn vrienden had ik naar Bussloo gebracht (Xnoizz-Flevo), dus donderdag en zondag (brengen en halen) had ik de tijd om in de omgeving te struinen en foto’s te maken. Twee prachtige zomerdagen en twee steden die het bekijken meer dan waard zijn. Hierbij wat impressies uit Deventer – de foto’s van Zutphen volgen later.

De foto links maakte ik door mijn camera tegen de grond te houden en schuin omhoog te richten. Ik had vlak hiervoor een foto gemaakt met een lege brug en wilde dat snel doen voordat de fietser het beeld zou ‘verpesten’. Toen de man voorbijreed bedacht ik dat het juist aardig zou zijn om hem in beeld te hebben als ‘eenzame fietser’. Ik plaatste mijn toestel in dezelfde positie en drukte af. De foto is raak, de fietser kon ongeschonden verder rijden en heeft niets gemerkt van dit schot in de rug.


Klik op de afbeeldingen voor grote weergave.

PS Stom: ik had deze dag mijn batterij van de camera thuis in de oplader laten zitten. Ik moest het nu dus doen met twee gewone batterijtjes die heel snel leeg waren. Ik had meer foto’s in het hart van Deventer willen maken, maar dat komt nog wel een keer…

8 gedachten over “IJsselsteden: Deventer

 1. Hoi Paul,

  Mijn geboortestad blijft mooi. Ik heb 19 jaar naast de afrit van de Wilhelminabrug met uitzicht op de Bergkerk gewoond, dus ken het op m’n duimpje. Fraaie platen, het was ook mooi weer vorige week.

  1. Ik hoef toch geen boeken te kopen?
   Ik maak ze gewoon zelf en verkoop ze!
   En ja, ik schiet mensen frontaal, en profile, maar ook lafhartig in de rug. Maar alleen met mijn camera.

Zeg iets terug op Vrijspraak

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s