Ontmoeting in Hoofddorp: Karel Gomes komt ook!

Karel GomesBeste bloglezers… Ik hoor zojuist dat beeldhouwer Karel Gomes zelf ook een uurtje komt (15:30-16:30) naar de ontmoeting in Hoofddorp komende vrijdagmiddag! Dat is bijzonder, want dit is een man op leeftijd en hij zal ongetwijfeld veel uitnodigingen moeten afslaan. Hij wordt begeleid door zijn leerlinge Antoinette Otten die zelf ook werk heeft staan in de bijbelse beeldentuin en op het kerkhof bij de H St Joannes de Doperkerk in Hoofddorp, Haarlemmermeer. We zijn te gast bij pastoor Kees van Lent die ons zal ontvangen en rondleiden. Ook mijn broer Martin (check beeldend brons) heeft beloofd te komen.  

Kerkplanter en boom- en vruchtenexpert (jawel!) Ronald van der Molen is van de partij en zal tijdens de bijeenkomst een korte hagepreek (toespraak in de open lucht) houden. Dit laatste is van belang, want hagepreken hielden vroeger verband met de scheiding tussen roomskatholieke en protestantse gelovigen, maar nu gaan we de beelden niet bestormen maar bewonderen en het geloofsgesprek op vriendelijke wijze voeren door na te denken wat het betekent geworteld te zijn, naar de hemel te reiken, te groeien en vrucht te dragen…

Meet and Greet Hoofddorp
Antoinette Otten, Martin Abspoel, Ronald vd Molen, Erik Bakker, Kees van Lent

Het doel van de bijeenkomst is: vriendschap, nadere kennismaking, ontmoeting, netwerken, uitwisselen. Maar ook: jezelf verrijken door op een onverwacht mooie plek oog in oog te staan met bronzen beelden die bijbelse taferelen en personages tot leven wekken. Beeldhouwer Karel Gomes verstaat de kunst om deze ‘dode objecten’ emoties en een verhaal mee te geven. Als je de bijbelverhalen kent, dan word je geraakt door deze expressie en door de wijze waarop deze beelden met zorg en liefde een plek hebben gekregen in deze stille tuin.

Wat gaat er gebeuren? Daar ben ik zelf ook erg benieuwd naar! Het is een informele ontmoeting, dus verwacht niet een strak programma. Ik hoop dat er ca. 10-15 mensen komen die ik deels via twitter en de blogosphere heb leren kennen. Eric Bakker woont vlak achter de beeldentuin, hij neemt wijn mee en hij zorgt voor vegetarische soep. Ik neem bier mee, maar ook brood en soep met ballen. Als je komt, laat het dan even weten en het zou leuk zijn als je zelf iets van fruit kunt meebrengen (wat appels of druiven – maar ander fruit, nootjes, paté, toastjes met Franse kaas, kruidenboter of vruchtensap is ook prima). We vragen 5 euro per persoon als bijdrage in de kosten voor ontvangst, koffie en thee. Er is ook een mooie boekhandel op het terrein.

rkk joannes de doperkerk hoofddorpJe kunt – als je op tijd bent – van het station Hoofddorp naar de kerk en de beeldentuin lopen, maar houd dan rekening met een half uur lopen (3 km). Het is zeker te doen en het is ook een leuke manier om iets van mijn uit de kluiten gewassen polderdorp Hoofddorp te zien. Dit is het adres: Kruisweg 1067a, 2131 CT in Hoofddorp. Op de website van de boekwinkel het Kruispunt kun je ook zien hoe je er met openbaar vervoer kunt komen (en rijke stinkerds pakken gewoon de auto of een treintaxi!) Deze kerk heeft het kleurrijkste parkeerterrein van Nederland… Je moet even vanaf de kruising met de Hodmezovasarhely-fontein – onthoud die naam 🙂 – de ventweg nemen naar de kerk toe. Klik op de link hieronder voor een routebeschrijving vanaf het NS station Hoofddorp.

Grotere kaart weergeven

7 gedachten over “Ontmoeting in Hoofddorp: Karel Gomes komt ook!

    1. Jazeker! Leuk dat je ook komt. En je hoeft geen lange reis te maken. Als je tijd hebt zou het fijn zijn als je er net als ik om 15:00 uur kan zijn. Beetje kennismaken en wat dingen klaarzetten voor eten en drinken. Zie maar of je tijd en zin hebt.

  1. Hallo Paul,

    Hoewel het evenement steeds interessanter lijkt te worden, blijft voor mij de afstand/tijdstip combinatie een verhindering. Veel succes gewenst vrijdag!

    1. Dat snap ik, Arno. Het wordt ook niet heel groots – het feit dat er ruimte is voor ontmoeting en gesprek heeft z’n waarde. Als het heel massaal is, gaat er op dit punt weer iets verloren. Maar dat neemt niet weg dat ik jou er graag bij had willen hebben!!
      Ik hoop dat er veel indrukken worden weergegeven op blogs. Zelf ga ik daar in ieder geval m’n best voor doen. Groet!

Zeg iets terug op Vrijspraak

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s