PR-manager van Jezus

jezusAlle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. Maar zowel de farizeeën als de schriftgeleerden zeiden morrend tegen elkaar: ‘Die man ontvangt zondaars en eet met hen.’ (Lucas 15:1,2)

Denk je eens in dat je de PR-manager van Jezus bent. Je bent aangesteld om zijn imago te bewaken. Jezus is op het hoogtepunt van zijn roem. Hij is spraakmakend en populair, de mensen komen massaal naar Hem toe voor nóg een mooi verhaal en nóg een opzienbarend wonder. De publiciteitscampagne loopt geweldig!

Maar nu heb je een Public Relations-ramp. Jezus is gezien met de verkeerde mensen. Hij ontvangt gasten die een slechte naam hebben. En alsof dat al niet erg genoeg is, Hij eet ook samen met hen! Jij, als PR-manager van Jezus, weet dat dit slecht valt bij de heersende klasse. Eten met iemand is een vorm van intieme omgang hebben. Je drinkt dezelfde wijn, je handen breken hetzelfde brood.

Vanuit PR-oogpunt doet je Meester veel verkeerd. Hij raakt melaatsen aan. Dat is niet erg verstandig. Hij laat vrouwen met een slechte reputatie aan zijn voeten zitten. Ook zij mogen hem aanraken! Maar er is meer… Jezus neemt geen blad voor de mond wanneer de farizeeën en schriftgeleerden Hem tot de orde roepen. Hij draait de rollen om en stelt hen scherpe tegenvragen. Hij neemt onbevreesd het woord en deinst er niet voor terug om deze hoge heren uit te schelden voor huichelaars en slangen! Hij doet dat ook rustig in de tempel, het centrum van hun macht.

Ik heb ervaring met PR-werk. Ik heb in een commerciële omgeving gewaakt over de goede naam van een onderneming. Ik ben nu alweer een hele tijd medeverantwoordelijk voor het imago van een christelijke organisatie. Ik weet uit ervaring wat je beter wel en beter niet kunt doen. En als professional ben ik blij dat ik niet de PR-manager van Jezus was…

Maar hoe zit dat nu? Ik ben wel geroepen om in de voetsporen van mijn Meester te gaan. Mensen kijken naar mij als ik zeg dat ik een volgeling van Hem ben. Ben ik meer bezorgd om zijn eer of om mijn reputatie?

Geschreven voor Preek door de Week van De Meerkerk

Een gedachte over “PR-manager van Jezus

Zeg iets terug op Vrijspraak

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s