Robs Psalmoïeken

100_9341“Psalmoïeken? Dat zijn mozaïeken in dichtvorm, die ik schrijf naar aanleiding van de psalmen,” aldus Rob Haster op zijn eigen blog. Ik raad je aan om daar regelmatig te kijken en te genieten!

Robs gedichten zijn niet allemaal even toegankelijk – vaak moet je een beetje je best doen om de tekst in te kruipen. Maar als je dan rondkijkt tussen de woorden en zinnen, is er erg veel moois te ontdekken. Goede gedichten zijn cadeautjes die je niet te snel moet uitpakken. (Hé, dat had ook een dichtregel kunnen zijn – maar dan van mij! ©)

Hierbij Psalmoïek 10 op video voorgedragen door de dichter zelf. Hij had het gedicht graag willen voordragen bij Karel Gomes’ beeld van Jacobs worsteling, maar daar zijn we door het uitgelopen programma niet aan toe gekomen. Daarom droeg Rob zijn gedicht ’s avonds voor in de avondkoelte van pastoor Kees van Lent’s paradijselijke achtertuin… En ik zet de foto van Jacobs worsteling en van Christus’ verrijzenis hierbij, dan kan er toch sprake zijn van beeldrijm 😉 De video’s verschijnen hieronder – het is een wonder!

JacobsWorstelingVrijstaandSmall

Christus Verrezen

Een gedachte over “Robs Psalmoïeken

Zeg iets terug op Vrijspraak

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s