Heel het Lichaam

In de 40-dagentijd wil ik wat blogs posten onder de noemer HEEL HET LICHAAM. Ik nodig andere volgelingen van Jezus Christus uit ditzelfde te doen. Wat is de bedoeling? De periode voor Goede Vrijdag en Pasen is traditioneel een tijd van bezinning (dit jaar van 17 februari tot 4 april). Laten we samen nadenken over de verdeeldheid binnen het Lichaam van Christus. Ga mee op zoek naar wat ons samenbindt: de liefde van Christus.

Ben je een christelijke schrijver, dichter, fotograaf, blogger, zanger, muzikant of een ander soort creatieveling? Zet dan in de komende tijd je talenten in en sluit je aan bij dit 40-dagen initiatief. Wees creatief, gebruik wat je hebt, breng het samen en laat het tot iets moois groeien. Schrijf een lied, maak een foto, tekening of schilderij – schrijf een gedicht of een overdenking – doe wat bij jou past en zet het online!

Ik stel twee logo’s ter beschikking die je kunt gebruiken als je iets te delen hebt rond dit thema. Publiceer je werk de komende weken in combinatie met dit logo (je mag het kleiner maken en wat aanpassen, maar zorg er wel voor dat we hiermee inderdaad EENHEID uitstralen). Op Twitter wil ik de hashtag #heelhetlichaam gaan gebruiken. Gebruik dezelfde code als je iets op Twitter of elders publiceert, want dan kunnen anderen (en Google) het gemakkelijk vinden.

Klik op de logo’s voor grotere weergave. Opslaan met rechtermuisknop.

Toelichting bij het beeld: onlangs zag ik hoe een kunstenaar met een cirkelzaag een houten kruis met een Christus-afbeelding in stukken verdeelde. Dat ging gepaard met veel lawaai en beeld & geluid gingen door merg & been. Dat was uiteraard ook de bedoeling. De aanwezigen kregen elk een stuk van het hout. In feite was dit een indringende preek zonder woorden.

Met mijn stuk van het hout heb ik deze afbeelding gemaakt met als wens / gebed: HEEL HET LICHAAM.

6 gedachten over “Heel het Lichaam

Zeg iets terug op Vrijspraak

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s