Mijn 3e 400e follower op Twitter: @Leedsnl

Het is alweer wat weken geleden dat de 400e follower zich aanmeldde op mijn Twitter-account. Ik weet niet hoe dat nou precies gaat, inmiddels staat de teller op 480. Er komen af en toe mensen bij (leuk) en er haken soms mensen af (je weet bijna nooit waarom… ik vraag me wel eens af: heb ik te veel getweet of iets verkeerds meegedeeld?)

Hoe dan ook, naast Andries van Goedgelovig en Lennart Aangeenbrug  – die eveneens aanspraak maakten op positie #400, kwam ook tweep @leedsnl in aanmerking voor een interview op Vrijspraak. Ach, elke aanleiding om iets meer van interessante mensen te weten te komen moet je natuurlijk aangrijpen. Vandaar: een boekje open over Leeds, domineesvrouw uit het oosten van het land… en naar eigen zeggen ‘een brave gelukkige huisvrouw. Hoewel, huisvrouw…’

Leeds, op je vorige avatar keek je een beetje verschrikt de wereld in. Vertel eens… wat moeten we over jou weten? 
Zo verschrikt is Leeds niet. In het echte leven kijkt ze met een observerende blik de wereld in en ze ziet alles en zegt weinig. En omdat twitter een miniscuul stukje echt leven is, staat er tegenwoordig een wat meer uitgesproken Leeds op de avatar.
Zo op het oog staat ze niet met naam en toenaam op het sociale netwerk wat Twitter heet. Maar ze is niet anoniem. Een simpele google-actie en op pagina 2 verschijnt haar naam. Voer google-actie deel 2 uit en zie; leeftijd, woonplaats, functie, werkgever.
Overigens meldt ze in haar bio ook een website en wie daar gaat lezen kan precies lezen hoe haar leven er de afgelopen 10 jaar heeft uitgezien. Uiteindelijk zal er ook een volkskrantblog te vinden zijn met daarin 2 jaar schrijfwerk.
Je zult de namen van haar kinderen kunnen herleiden, je zult kunnen lezen wat zij ooit studeerde, wat haar huidige baan is, waar ze gewoond heeft, of ze wel of niet in dialect spreekt, wat ze het liefste eet, waar ze goed in is, waar ze vreselijk slecht in is, of ze huisdieren heeft, kortom, alles wat je wel zou kunnen lezen maar wat je misschien helemaal niet wilt weten omdat het eigenlijk helemaal niet interessant is.
Uit haar bio vallen meer gegevens te halen: het forum van eerder genoemde website. Samen met een stel anderen onderhoudt ze dit forum en doet dit met veel enthousiasme en een flinke dosis geduld. Een forum vol hormonale vrouwen zorgt voor veel saamhorigheid maar ook voor heel wat irritatie onderling, en alles wat daar tussen zit.
En blijkbaar heeft ze drie kleine kinderen, is ze getrouwd en heeft ze een keurige huis-tuin en keukenbaan; docent op een mbo.
Daar geeft ze les op niveau 2, ze begeleidt leerlingen zowel op school als in stage, ze is helemaal in to het competentiegericht onderwijs en doet dat zo’n 24 uur per week.
Vrouw zijn houdt niet op bij het krijgen van kinderen en de wereld ziet er voor haar zoveel leuker uit als ze op school bezig is om pubers te motiveren, te sturen en te helpen om zelf te denken, zelf verantwoordelijk te zijn voor hun loopbaan die soms nog helemaal niet begonnen lijkt te zijn.
Al met al een brave gelukkige huisvrouw. Hoewel, huisvrouw… Haar competenties liggen nu eenmaal niet bij de stofzuiger en de dweil.

Alsof dit alles nog niet genoeg bijdraagt tot het prototype burgerlijke vrouwtje uit Drenthe; deze tweep is een echte domineesvrouw…
Alleen dan niet eentje in een bloemetjesjurk in een brandschone pastorie, maar zo’n andere. Iemand die graag een goed glas wijn drinkt en die stiekem in de auto naar haar werk Lucky Strike rookt. Zo’n domineesvrouw die vindt dat het vrouw zijn niet stopt bij het trouwen met een dominee. En dus werkt ze, draagt ze veel te dure schoenen en heeft ze een soort van passie voor mooie tasjes, jasjes, jurkjes en Iphones…
Het liefst zou ze elke dienst twitterend doorbrengen maar gelukkig weet ze zich meestal te gedragen en zit ze keurig netjes te luisteren naar haar manlief.
Ook zit ze zich soms te ergeren aan de voorbeelden die haar man soms noemt of windt ze zich op omdat zijn stropdas scheef hangt, want ze is per slot van rekening een zelfbenoemde stropdasfilosoof. Ze kiest dan ook graag de juiste kleur stropdas bij de tijd van het jaar. Is er voetbal op tv: oranje. Is het eindelijk lente: vriendelijke bloemetjes. Ze meent ook dat ze aan stropdassen kan zien wat er speelt in de wereld, in de politiek, in de sport…

Vrouw; met eigen smaak, met een eigen wil, met een eigen leven, naast haar leven als moeder (de rokende shopaholic), domineesvrouw (want natuurlijk is ze stiekem best ouderwets en steunt ze haar man en neemt ze de telefoon op als die gaat net wanneer het eten op tafel staat en natuurlijk begrijpt ze dat het werk van haar man een 24-uurs baan is), maman (met drie prachtige kinderen), docent (die af en toe ook denkt dat een 24-uurs baan per dag geldt, en niet per week…) en stropdasfilosoof. Dus…

En is er nog iets wat bijna niemand van je weet?
Dat deze brave preacher’s wife ooit tijdens de dienst naar Amsterdam is getreind omdat ze een afspraak had voor een tattoo. En dat ze tijdens die dienst eigenlijk creche had maar niet echt to the point kwam toen men vroeg waarom ze dan eerder weg moest die ochtend. Dat het een lief klein olifantje is geworden, die staat voor kracht en scherp geheugen, precies zoals ze is. Die Leeds dus…

Bedankt voor je onthullingen, Leeds. En voor de bloglezers: zit je ook op twitter? Voeg Leeds dan toe aan je lijstje interessante tweeps!

3 gedachten over “Mijn 3e 400e follower op Twitter: @Leedsnl

Zeg iets terug op Vrijspraak

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s