Ik geef het toe: Tom Jones heeft een geweldige CD gemaakt

Via Twitter merkte ik dat mijn vriendelijke zuiderbuur Rob Allaert enthousiast was over een nieuwe CD van Tom Jones. Tom Jones? Dat is toch die brullende Engelsman die met een foute snik in zijn stem een hartstochtelijk lied over My, My, My Delilah zingt? Ja, dat is ‘m. En ook She’s A Lady, It’s Not Unusual en The Green, Green Grass of Home. Een later publiek ontdekte hem door Sex Bomb en Kiss (van Prince).

Wat nu? Is Tom Jones aan de gospel? Ja. En hij is schaamteloos geïnspireerd door Johnny Cash en zijn (deels posthume) The American Recordings successen. Maar wat zou het? Luister gewoon onbevangen naar Praise & Blame. Ik heb het openingsnummer hier als YouTube clip om je alvast een beetje warm te maken. De CD downloaden kost bijna 10 euro, maar als je de CD’s van Johnny Cash kunt waarderen, dan heb je er weer wat mooie muziek bij. Echt waar. (Lekker meebrullen onder de douche, ha ha).

Weg zijn de zonnebrillen met ingelegde diamanten en zwarte haarverf en toch wint Tom Jones aan kleur. De onderbroeken die hem naar het hoofd geslingerd worden mogen dan elk jaar groter worden, de Welshe stem bewijst met Praise & Blame waarom hij nog steeds tot de Groten mag gerekend worden. Lees deze bespreking in CultusOnline

Check more reviews.

3 gedachten over “Ik geef het toe: Tom Jones heeft een geweldige CD gemaakt

  1. Tom Jones heb ik overgeërfd van mijn pa. Maar wel zelf bewust ontdekt toen ik het vinyl van “From the Heart” oplegde en diep onder de indruk kwam. Je vind de meeste nummers op “When I Fall in Love”. Zeker dit nummer is bijzonder: “You Came a Long Way From St. Louis”.

    En als je dan weet dat hij de link legt met een andere legende; Bob Dylan (What Good Am I), dan moet je interesse gewekt zijn!

    Tom Jones – You Came a Long Way from St. Louis – http://bit.ly/aE1WT6 #iTunes

Zeg iets terug op Vrijspraak

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s