Hanny’s Voorwerp – PDF van het stripalbum (met officiële toestemming)

Een paar dagen geleden schreef ik hier over Hanny’s Voorwerp. Het gaat om een opmerkelijk astronomisch object (of beter gezegd: een felgroene giga-gaswolk ver weg in de ruimte) die de Nederlandse Hanny van Arkel ontdekte. Ze deed deze ontdekking toen zij als vrijwilligster nog maar net mee was gaan doen aan een internationaal astronomisch onderzoeksproject dat de naam Galaxy Zoo heeft meegekregen. Queen gitarist Brian May – rockster én afgestudeerd astronoom – had Hanny’s belangstelling gewekt voor dit project. De Nederlandse biologielerares en Queen-fan verschijnt sinds haar ontdekking wereldwijd in de media om haar bijzondere verhaal te vertellen.

Hanny van Arkel wordt nu geïnterviewd in  De wereld draait door, bij Met het oog op morgen en staat in het septembernummer van de Nederlandstalige National Geographic. Ze geeft presentaties en mag poseren voor professionele foto shoots. Door alle belangstelling (en als je het mij vraagt ook dankzij haar stralende verschijning) is Hanny nu zelf ook zo’n beetje een ster aan het worden… Toch grappig om te zien hoe je door één toevallige ontdekking van de ene op de andere dag wereldwijd in de aandacht kan komen te staan. Maar Hanny gaat er niet van naast haar schoenen lopen. Als de belangstelling wegebt, mag zij er nog altijd prat op gaan dat er ergens een giga grote groene gaswolk in de ruimte ronddrijft die voor altijd haar naam draagt. Ze twittert vriendelijk terug en heeft er zichtbaar plezier in om anderen over haar bijzondere ontdekking te vertellen. Met haar toestemming mag ik hier een link plaatsen naar een PDF van het stripalbum dat onlangs gemaakt is over Hanny’s Voorwerp. Klik op de link en lees dit bijzondere verhaal. De website van Hanny van Arkel is natuurlijk ook het bezoeken waard: Hanny’s Voorwerp.

“Nieuwsgierigheid is er onmiddellijk, maar antwoorden krijg je niet meteen. Wetenschap kost tijd, vaak een veel tijd, maar geduld brengt gegevens voort”. (Citaat uit Hanny and the Mystery of the Voorwerp)

Andere links (via Wikipedia)

Link naar PDF comic book met toestemming hier geplaatst. Foto (detail) afkomstig van website Hanny’s Voowerp – credits © Arjen Schmitz (Weller).


Zeg iets terug op Vrijspraak

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s