Frankfurter Buchmesse 2010

Gisteren zijn we vanuit Duitsland teruggekomen in ons eigen mooie landje. In Frankfurt hebben we weer veel indrukken opgedaan, binnen- en buitenlandse uitgeefcollega’s ontmoet, boeken aangevraagd en ideeën verzameld. Voor ons is de Frankfurter Buchmesse een jaarlijks hoogtepunt. Samen met drie collega’s vertrok ik op dinsdag naar Bad Nauheim (in de buurt van Frankfurt) waar we dit keer een sfeervol en comfortabel hotel hadden gevonden. Woensdag en donderdag zijn traditioneel de drukste dagen, dan lopen we door de immens grote hallen van de ene naar de andere afspraak. We hebben de taken gesplits. Ik richt me samen met een redacteur op de uitgaven voor volwassenen, terwijl twee andere collega’s de uitgevers van (christelijke) kinderboeken opzoeken.  We zijn vooral geïnteresseerd in non-fictie, levensverhalen, geschenkboeken, inspiratie, meditatie (devotionals) en allerlei boeken rond de Bijbel voor jong en oud. Daarnaast hebben we ook een kalender- en kaartenprogramma, maar dat speelt in dit geval niet zo’n grote rol.

De ‘eregast’ was dit jaar Argentinië. We hebben geen tijd gehad om daar echt aandacht aan te besteden, maar als je naar de foto’s kijkt zie je wel wat beelden van het Argentijnse paviljoen. Het is jammer dat we niet nog wat meer kunnen rondkijken, maar ja – we zijn er voor ons werk. Voor een boekenliefhebber is dit natuurlijk een paradijs op aarde. Maar voor een liefhebber van mensen in alle verschijningsvormen is er ook veel te zien. De hele wereld loopt rond in Frankfurt tijdens de Buchmesse. Veel mannen in donkere pakken en vrouwen in elegante kleding (sommige dames op hoge hakken, waarschijnlijk de types die niet veel hoeven te lopen – en soms zie je ook nette kleding met sportschoenen daaronder), maar ook enkele verdwaalde nonnen en gothics. Je kijkt je ogen uit!

Hieronder laat ik wat indrukken zien – tussen de afspraken door heb ik donderdag wat plaatjes geschoten. Mocht je iets willen weten, laat je vraag in een comment achter en ik geef je graag antwoord. Zie ook mijn foto’s op Capturing My World

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Een gedachte over “Frankfurter Buchmesse 2010

Zeg iets terug op Vrijspraak

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s