Buitenaards leven? Ja, natuurlijk!

Vanavond gaat de NASA ons de eerste beelden tonen van aliens. Er schijnt een UFO neergestort te zijn ergens in Nevada en na enig herstelwerk zijn de ruimtewezens voldoende bijgekomen om LIVE door Oprah Winfrey geïnterviewd te worden met behulp van een door Google geschreven vertaalprogramma. Het grappige is dat iedereen denkt dat de autoriteiten alleen iets gaan vertellen over de chemische samenstelling van een bacterie die arsenicum best wel lekker vindt, maar het nieuws is veel groter. We zijn ontdekt, ze zijn onder ons: de aliens.

Maar nu serieus. Ik zit gisteren TV te kijken (Pauw en Witteman) en zie een volwassen man met gekleurde DUPLO blokjes die uitlegt dat het mogelijk is om bij een bacterie één bouwsteentje van de 6 basiscomponenten te vervangen zonder dat het diertje doodgaat. Gefeliciteerd – ik ben er blij mee. Deze ontdekking betekent (wellicht) dat er elders in de ruimte levensvormen kunnen bestaan die een andere chemische samenstelling hebben dan wij hier op deze blauwe planeet gewend zijn. Opnieuw gefeliciteerd – trek de champagnefles maar vast open en vraag budgetten aan voor verder onderzoek.

En dan komt het. ‘Wat zullen ze hier bij de EO van vinden?’ Een vraag of opmerking van deze strekking kwam in het praatprogramma voorbij. Men was het er aan tafel wel over eens: zelfs deze ontdekking zal die domme gelovigen niet op andere gedachten brengen. Iemand wees er nog wel op dat God toch ook buitenaards leven is, maar dat punt liet men verder rusten.

Vanmorgen lees ik de krant bij mijn eerste kopje koffie. Haarlems Dagblad. Op de voorpagina wordt gesteld dat een dergelijke ontdekking (je weet wel, van die bacterie met arsenicum in zijn donder) het einde betekent van het geloof dat wij op deze planeet in het universum uniek zijn. Niets ‘kroon op de schepping’, de gelovigen kunnen wel inpakken – althans, dat maak ik als onverbeterlijke gelovige op uit dit belangwekkende bericht.

Wat zal de EO hiervan zeggen? Ha ha. Laat ik het namens alle domme gelovigen eens omdraaien: Wat vindt de VARA hier eigenlijk van? Gelovigen roepen al sinds mensenheugenis dat er buitenaards leven is. Sterker nog: het leven komt van buiten de aarde en heeft zich hier verder ontwikkeld. Gelovigen beweren al duizenden jaren dat er meer is tussen hemel en aarde. Gelovigen houden vol dat er sprake kan zijn van hemelvaart, engelen en hemelse machten. De Bijbel laat volop ruimte voor de gedachte dat er wezens zijn die geen aardse oorsprong of bestemming hebben. Tja, wat moeten wij daar nu van denken? Willen jullie, hardnekkige ongelovigen (die uiteraard allemaal lid van de VARA zijn), nu eindelijk eens toegeven dat wij (zeg voor het gemak maar: ‘de EO’) gewoon gelijk hebben?

7 gedachten over “Buitenaards leven? Ja, natuurlijk!

 1. Dank Paul voor dit goede stuk, ga je het nu ook naar de VARA sturen? Of laat je ze in hun domme reactie hangen? Groet Alie

  1. Ik nodig je uit het verschil duidelijk te maken, maar laat ik daartoe eerst zelf een poging doen. “Natuurlijk” betekent: volgens de natuur die wij hier op aarde kennen. Daarbij nemen we aan dat de natuurwetten die wij hier hebben vastgesteld overal in het universum van toepassing zijn – maar dat heeft geen mens uit eigen waarneming kunnen vaststellen (afgezien van wat onderzoek in de directe omgeving van onze planeet). “Buitenaards” is ongetwijfeld andersoortig. Wellicht metafysisch, maar dat hoeft niet. Bovennatuurlijk zou wel handig zijn als je bedenkt dat afstanden in het universum op de ons bekende ‘natuurlijke’ wijze niet te overbruggen zijn. De aardse ontdekking die nu gedaan is bewijst alleen maar dat het mogelijk is dat er andere vormen van leven hier (en wellicht ook elders) kunnen bestaan. Dus? Dat zeggen gelovigen al eeuwen lang.

 2. Het verhaal van de vis die verdronk in een emmer met water.
  De vissenkom was lek geraakt, en bijna alle vissen waren dood gegaan. Maar gelukkig een vis had de ramp overleefd.
  Deze vis was een bezienswaardigheid die daarom in een kooitje werd geplaatst. Ongelukkigerwijze heeft iemand het kooitje opengelaten en is de vis in een emmer water gevallen en verdronken.
  Met de bacterie van Mevr. Wolfe is ongeveer hetzelfde ze heeft bestaande bacteriën in het fosfor-loze meer uitgezet en het DNA van enkele bacteriën hebben het overleeft omdat de structuur van arsenicum op die van fosfor lijkt.
  Zonder te weten hoe de bacterie dit heeft klaargespeeld aan te nemen dat dit het het bewijs voor buitenaards leven is gaat wel erg ver.
  Dit is een geweldige prestatie van de schepper die een dergelijk organisme heeft gemaakt met fantastische eigenschappen. De wetenschap weet nog steeds niet hoe een levende bacterie van welke soort maar ook ontstaan is.

Zeg iets terug op Vrijspraak

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s