Parijs, afgelopen weekend – Arc de Triomphe en het Louvre: filmpje en foto’s

In een eerdere blogpost liet ik al wat plaatjes van de Eiffeltoren zien. En dan nu: de Arc de Triomphe en het Louvre! Eerstgenoemde bezienswaardigheid hadden we al vaker bekeken, ik kan me een rondje rond de boog herinneren in een oude Ford Escort (mijn broer Johan durfde daar zelfs Parijse taxichauffeurs mee af te snijden). Het verkeer rond de Arc de Triomphe is net zo bezienswaardig als die poort zelf. De triomfboog staat op het Place Charles de Gaulle, voorheen Place d’lÉtoile. Twaalf wegen komen hier bijeen en het verkeer draait om de poort heen zonder hulp van belijning op het wegdek. Het gaat meestal goed, al zag Lydia wel twee auto’s botsen (chauffeurs stapten doodgemoedereerd uit, namen even de schade op, gaven elkaar een hand en vervolgden hun weg).

Als je naar het filmpje kijkt zie je dat je gewoon duidelijk voorrang moet nemen. Hup naar de binnenkant van de rotonde, niet aarzelen, gas erop houden. Dan stopt het verkeer netjes en wacht men tot er weer ruimte is. Het gaat (meestal) wonderlijk goed, al blijf ik me verbazen over de vaart waarmee men de rotonde oprijdt.

En dan de plek waar verreweg het meest te zien is: het op twee na grootste museum ter wereld vol schoonheid van binnen en van buiten. Voor slechts 9,50 euro p.p. mochten we naar binnen (onder de 18 is de entree GRATIS – daar kan men in Nederland nog iets van leren) en we hebben twee uur rondgelopen in een van de vleugels. Uiteraard de Mona Lisa van Leonardo da Vinci bekeken (van afstand, het was erg druk en ik vind alle aandacht voor dat ene schilderij nogal overdreven – net alsof die andere schilderijen minder bezienswaardig zijn!) en ook de Venus van Milo is door ons bewonderd. Je mag er niet flitsen (heb ik ook niet gedaan) maar toch zag je mensen van 10 meter afstand met kleine cameraatjes en flitslicht foto’s nemen. Van een schilderij achter glas – dus dat zal fraaie beelden opleveren, ha ha. Ik heb wel foto’s gemaakt van mensen die foto’s maken. Ook buiten. Grappig om te zien dat veel toeristen denken dat ze een bijzonder originele foto maken wanneer zij op een van de stenen zuiltjes gaan staan en doen alsof ze de glazen piramide onder de duim houden. Wat maakt het uit, als je maar lol hebt.

Zeg iets terug op Vrijspraak

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s