Of ik wel eens seks heb gehad in het openbaar

Of ik last van zweetvoeten heb en liever Coca Cola of Pepsi drink. Dat wilde ze ook graag weten. Nu is het zo dat ik tal van nare eigenschappen heb, maar zweetvoeten horen daar niet bij. Het schijnt dat ik snurk, maar zelf heb ik dat nog nooit gehoord. En omdat ik altijd voorkeur heb voor het origineel drink ik inderdaad liever Coca Cola dan Pepsi. Zo dat waren mijn antwoorden. Ach, die vraag over seks in het openbaar – daar moet ik ook nog even iets over zeggen… Wacht even.

Mensen die de moeite nemen om onder de streep door te lezen – dat zijn echte vrienden. En nu we even onder elkaar zijn… kan ik gelukkig heel openhartig worden.

Ik ben een open boek. Dat wil zeggen, je kunt me googelen en dan is er een vrij compleet beeld te vormen van wie ik ben, wat ik doe en vind. Omdat ik met enige regelmaat een tweet laat, zijn er ook veel mensen die mij van dag tot dag kunnen volgen. Sommige mensen vragen zich af of ik wel eens aan andere dingen toekom dan aan bloggen en twitteren. Bijvoorbeeld aan seks in het openbaar. Dat is een goede vraag. Laat ik daar zo nog even op terugkomen. Maar ik blog inderdaad veel. En Twitter en Facebook vind ik ook erg leuk. Ik kom nauwelijks toe aan televisiekijken. Erg hè?

Iets geheel anders. Vanavond heb ik meegedaan aan een twittergebed. Het was geen gebed zonder eind, het duurde maar een half uurtje. In die tijd kwamen er een paar heel openhartige tweets voorbij. Mensen die soms fel naar een ander uithalen, lieten zich nu van een milde, verzoenende kant zien. Mooi is dat. Als je op Twitter kijkt bij de hashtag #weekvangebed dan kun je de sporen van dit gebed nog terugvinden. Ik denk dat God niet op HootSuite of Tweetdeck hoeft te kijken – voor hem is al dat getweet niet echt nodig. Stille gebeden, wensen, angstige en vrolijke gedachten – die kent hij ook.

Vroeger dacht men dat het waanzin was om te geloven dat God al onze gedachten kan volgen. Nu weten we wel beter. Het kan heel goed. Je moet gewoon een followerslijstje hebben en extra opletten als een vriend iets te melden heeft. En draadloos internet, mobiele telefonie – het zou een paar eeuwen geleden nog als hekserij zijn bestempeld. Nu vinden we het vanzelfsprekend dat er onzichtbare golven door de lucht gaan en dat er ergens een Provider is die mysterieuze signalen kan omzetten in woorden en beelden van betekenis. Man, wat is dat een spannend idee. Bijna net zo spannend als seks in het openbaar, om maar eens iets triviaals te noemen.

Genant. Dat kan het ook zijn. Bidden in het openbaar, bedoel ik. Mensen denken dat je een beetje gek bent. Of zielig. Maar ik vind het fijn om vol vertrouwen m’n ogen te sluiten en mijn gedachten en gevoelens mee te delen. Dat doe ik niet midden op straat of in een vol restaurant. Daar beperk ik me tot een schietgebedje. Mensen die alleen maar kunnen denken in seksueel geladen begrippen zouden zoiets een vluggertje noemen, maar mij hoor je die oneerbiedige vergelijking niet maken.

We moeten er overigens wel mee oppassen. Met bidden in het openbaar. Maar ook met twitterberichten over hoe moeilijk het is om te vasten. En het is ook nogal schijnheilig om allerlei vrome teksten te twitteren nadat je net je kind hebt toegeschreeuwd of je liefste hebt afgesnauwd. Ik zou er maar een beetje terughoudend mee zijn, met dat vrome gepraat in de publieke sfeer. Oh ja, seks in het openbaar. Daar moet je inderdaad ook mee oppassen.

6 gedachten over “Of ik wel eens seks heb gehad in het openbaar

Zeg iets terug op Vrijspraak

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s