Rock & Roll – Youth for Christ 65 jaar in beweging voor Jezus en jongeren

Jongerenorganisatie Youth for Christ lanceert samen met Ark Media een nieuwe uitgave: ‘Rock & Roll, in beweging voor Jezus en jongeren’. In het boek zijn lang gekoesterde geheimen te vinden. Over NSB-jongeren die bij de rally’s kwamen, over Hells Angels, evangelisatieregels en nieuwe kerken in achterstandswijken. Hoofdrolspelers als Hans Eschbach en Arnold van Heusden blikken terug.

‘Rock & Roll’ beschrijft de ontwikkelingen rond missionair jongerenwerk in de afgelopen 65 jaar en de impact die dat heeft gehad op honderdduizenden jongeren. Het boek is meer dan een herinnering aan vervlogen tijden, het geeft een beeld van de jongerencultuur en evangelisatie in de afgelopen decennia, inclusief veel beeldmateriaal. Het boek is verkrijgbaar via www.yfc.nl en de boekhandel.

Blijven investeren
Edward de Kam, directeur: “Youth for Christ houdt vast aan de boodschap van het Evangelie (Rock) en beweegt tegelijk mee (Roll) met het ritme van de tijd. Door wat we toen deden, zijn veel leiders van nu gevormd en geven zij de boodschap door aan volgende generaties. Dit boek stimuleert christenen om te blijven investeren in jongeren.”

Vooruitblik
Piet Boekhoud, bestuurslid bij YfC, geeft in het boek zijn visie over wat YfC moet doen om de komende tien jaar relevant te blijven: “Door politieke en maatschappelijke veranderingen zal er minder geld beschikbaar zijn voor de verzorgingsstaat. De druk op jongeren wordt groot; druk om een hoge opleiding te volgen en langer te werken. Youth for Christ moet een positieve tegenbeweging in gang zetten door een antwoord geven op die toenemende nood onder jongeren, zowel praktisch als geestelijk.”

Jubileumfeest op 25 april
Het boek wordt officieel gelanceerd tijdens het jubileumfeest dat YfC op Tweede Paasdag, maandag 25 april in Driebergen organiseert. Er is een viering met optredens van Pearl Jozefzoon (oud-jaarvrijwilliger van YfC), Kees Kraayenoord en Theo van Teijlingen. Er is veel gelegenheid voor (oud)YfC’ers om elkaar te ontmoeten. Aanmelden voor het feest kan via deze pagina. Kijk ook op Facebook.

Een gedachte over “Rock & Roll – Youth for Christ 65 jaar in beweging voor Jezus en jongeren

Zeg iets terug op Vrijspraak

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s