Nieuw boek van Monique Samuel: Zonder verhalen kan ik niet leven

Spraakmakend. Zo mogen we Monique Samuel wel noemen. Ze dook door de opstanden in het Midden-Oosten, en met name de revolutie in Egypte, ineens overal in de media op. Dat heeft alles te maken met haar Nederlands-Egyptische afkomst, met haar vakkennis (Monique is politicologe en studeert nu internationale betrekkingen en diplomatie in Leiden), maar ongetwijfeld ook met haar temperamentvolle persoonlijkheid. Voor een talkshow heeft Monique Samuel alles in huis om de kijker vast te houden. Ze spat van het scherm, durft vrijuit te zeggen wat ze denkt, laat zich door niets en niemand intimideren en kan met een lach of stuntje (we denken aan de buikdans bij Pauw & Witteman) vrijwel iedereen ontwapenen.

Veel meer dan een buikdansende buitenlanddeskundige

Als kijker of luisteraar vorm je je zo een beeld van deze jonge vrouw, maar zoals meestal het geval is, de media tonen mensen vaak op een één-dimensionale manier. Maar Monique is veel meer dan een buikdansende buitenlanddeskundige. Ze heeft een groot literair talent, een sensitieve persoonlijkheid en – surprise, surprise – ze blijkt ook gewoon een mens van vlees en bloed te zijn.

In haar boek Zonder verhalen kan ik niet leven leer je Monique in al haar veelzijdigheid – en kwetsbaarheid – wat beter kennen. Nog niet zo driedimensionaal als in het echte leven, maar toch authentiek en direct. Ik mocht dit boek uitgeven, maar het eindresultaat is het werk van een heel team professionals. Het coverontwerp is van Marleen Verhulst, de foto van Menno Alberts.

Lees ook het blog van Monique voor meer informatie over deze bijzondere uitgave en over de presentatie die gepland is voor donderdag 9 juni in Dwaze Zaken, Amsterdam (vanaf 21:30 uur – ik zal hier nog meer over bekend maken op dit blog en via Twitter).

De boekuitgave was al in gang gezet vóór de grote media-aandacht losbarstte. Het is – los van het boek – leuk om Monique te leren kennen en door deze kennismaking is ook weer een interessante samenwerking ontstaan met vormgever en fotograaf. Wat mij betreft gaan we daar nog vervolg aan geven!

Zonder verhalen kan ik niet leven verschijnt eind mei/begin juni. Gebonden, full colour binnenwerk met foto’s – € 15,95.

2 gedachten over “Nieuw boek van Monique Samuel: Zonder verhalen kan ik niet leven

    1. Dank je, Frank. Het blog van Monique is vernieuwd en verplaatst – daarom deed de link het niet meer. Nu heb ik het weer ‘gerepareerd’. Ik wilde linken naar haar eigen blogpost over dit boek, daar staat ook de informatie over bestellen en de presentatie in Dwaze Zaken. Kom je ook? 😉

Zeg iets terug op Vrijspraak

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s