FairMail kaarten – vanaf september ook leverbaar bij Ark Media / Morgensterkaarten

Gisteren hebben we bijzondere gasten mogen ontvangen bij Ark Media in Amsterdam. Voor onze Morgensterkaarten werken we samen met FairMail van Janneke Smeulders en haar partner Peter de Hond. Zij werkten 4 jaar in Peru en zetten zich in voor jongeren die weinig perspectief hebben omdat zij opgroeien in een heel armoedige omgeving (sloppenwijken).

STRUCTUREEL VERBETERD

Door deze jongeren een fotografiecursus en camera te geven, kunnen zij op een creatieve manier in hun levensonderhoud voorzien en werken aan hun toekomst. Het gesprek met Janneke en Peter en hun jonge Peruaanse fotografen  Maria Flor Alvarado Reyes en Elmer Machuca Chacon maakt duidelijk dat dit meer is dan het aanbieden van ‘een beetje zakgeld’ – het leven van een aantal jongeren wordt structureel verbeterd en dit werkt ook door op hun directe omgeving. En, niet onbelangrijk, met hun originele kijk op het leven en met hun vrolijke, kleurrijke beelden verrijken zij ook het leven van mensen in ons land. De kaartenserie moet nog gedrukt worden en zal in september 2011 leverbaar zijn.

FRANK EN VRIJ

De video is gemaakt met mijn iPhone. Het geluid was erg zwak en de opname bestond uit drie losse fragmenten. Frank van der Velde van Frank en Vrij Media was zo vriendelijk om deze delen (vannacht!) samen te voegen tot één clipje van bijna 10 minuten. Het geluid is versterkt en de Nederlandse vertaling is nu over het Spaans van Maria Flor en Elmer gemonteerd. Kijk, dat is het verschil tussen een amateuristische en een professionele aanpak… 🙂 Frank, heel erg bedankt!

Zeg iets terug op Vrijspraak

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s