De lelijkste plek van Nederland

Ik draag het industriegebied van Amsterdam Sloterdijk voor als lelijkste plek van Nederland. Toegegeven, er staan hier en daar een paar mooie kantoorgebouwen en er is aardig wat dynamiek rond het treinstation en in het havengebied, maar in de omgeving van het hoofdkantoor van de Telegraaf (hoe kan het anders?) is het een en al troosteloosheid. Daarom is het een uitdaging om hier foto’s te maken en op zoek te gaan naar zaken die mooi van lelijkheid zijn. Of zijn ze soms toch gewoon stiekem  mooi?

Omdat een mens iets te doen moet hebben op regenachtige zaterdagavonden in Hoofddorp, heb ik de foto’s een beetje bewerkt met Picnik. En oh ja, er groeit ook nog wel eens iets moois in de bermen. Blij dat er toch nog wat kleur te ontdekken is in deze woestijn van asfalt en beton! Klik op de afbeeldingen voor grotere weergave.

5 gedachten over “De lelijkste plek van Nederland

  1. Doe mij maar toch maar het bruine blok beton wat Hoog-Catharijne heet. En ook de kantoren aan de westkant daar achter het Smakkelaarsveld. De grote flat die uit het bruine blok omhoog stijgt heeft wel wat. Maar waarom niet alles een mooi kleurtje geven, of een palet aan kleuren, lieve Corio?

  2. Misschien zijn er wel lelijkere plekken, maar dit is allemaal zo pontificaal, het centrum van NL. Dat moet gewoon anders. Gooien ze het hele stationsgebied om voor tig miljarden, vergeten ze dit.

  3. In alle lelijke dingen zitten mooie accenten.Je hebt hier een prachtige reportage van gemaakt en zoals Veritas zegt..maak er met kleuren iets vrolijks van…het kan..weet nog dat in Amerika op een plaats alle lelijke wateropslagbidons een mooie kleur of schilderij meekregen..dat was helemaal anders.
    Gelukkig vinden planten en bloemen altijd wel een gaatje om te bloeien.

Zeg iets terug op Vrijspraak

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s