Boekpresentatie ‘Hoe lees je de Bijbel?’

Jan Vermeer is de schrijver van Kameraad Zhang (een verhaal over geloofsvervolging in Noord Korea) en is actief voor Open Doors. Dit boek beleefde maar liefst vier drukken binnen een jaar. Dit keer zet Jan Vermeer zijn schrijftalent in om een ‘eenvoudige’ vraag te beantwoorden: Hoe lees je de Bijbel? Je zou (flauw) kunnen zeggen: van links naar rechts of van Genesis tot Openbaring. Maar er zijn betere antwoorden te geven.

De Bijbel is niet zomaar een boek maar een bibliotheek met een rijkdom aan boeken (variërend van geschiedschrijving tot poëzie, van profetische geschriften tot wijsheidsliteratuur). Het is belangrijk dat je de Bijbel verstaat tegen de tijd en achtergrond waarin de verhalen en geschiedenissen ons doorgegeven worden. Ook is het van belang om de boeken van de Bijbel met een open mind en een open hart te lezen. En bijbel lezen hoeft niet een ‘heilige plicht’ te zijn. Je kunt geestelijk rijker worden door je te verdiepen in de schatten aan wijsheid en je zicht op het leven kan ingrijpend veranderen als je de woorden van de Bijbel tot je hart laat spreken. Jan Vermeer maakt het niet ingewikkelder dan het is. Voor mensen die (nader) kennis willen maken met het boek der boeken, is Hoe lees je de Bijbel een prima introductie. En voor de prijs hoef je het niet te laten…

Ik was in Spakenburg aanwezig bij een workshop van Jan Vermeer. De bijeenkomst werd gehouden in boekhandel Het Baken en er was aardig wat belangstelling voor de presentatie. Hierbij wat indrukken. Kijk ook op de site van Jan Vermeer voor meer informatie. Het boek is daar ook te bestellen.

Een gedachte over “Boekpresentatie ‘Hoe lees je de Bijbel?’

Zeg iets terug op Vrijspraak

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s