Stuck together with God’s glue – Bono als dief met smaak…

Beter goed gestolen dan slecht gemaakt. Immitation is the highest form of flattery. Japan is er groot mee geworden. Dat zijn uitdrukkingen die je kunt gebruiken als verontschuldiging voor het ‘lenen’ van een goed idee of het jatten (citeren) van een door een ander bedachte mooie zin of kreet. Het is wel zo eerlijk om dan de credits te geven aan de oorspronkelijke bedenker(s). Maar wie is er 100% origineel? En als wel duidelijk is dat je iemand instemmend citeert, moet je dan altijd vermelden van wie iets afkomstig is? Isn’t it obvious?

Summer stretching on the grass… summer dresses pass 
In the shade of a willow tree creeps a crawling over me 
Over me and over you stuck together with God’s glue 
It’s going to get stickier too… 
It’s been a long hot summer 
Let’s go undercover 
Don’t try too hard to think… don’t think at all

Als Bono van U2 een zin van jou citeert in een liedje, dan moet je gewoon blij zijn. Het overkwam Something Happens (the next U2) die deze mooie zin (Stuck together with God’s glue) als titel voor hun tweede album kozen. Het is een zin die beklijft. Vanwege die lijm, maar ook vanwege het beeld van aan elkaar gehecht zijn met driecomponentenlijm (Gods liefde versterkt de menselijke liefdesband omdat je elkaar steeds meer in zijn licht gaat zien – als het goed is). Tegelijkertijd moet je vaststellen dat het hartverscheurend is als zo’n door God samengevoegd liefdespaar zich van elkaar losscheurt. Wat een verdriet. Dat zie ik helaas ook gebeuren.

Dus – met wat voor liefdeslijm je ook aan elkaar geplakt zit, mijn advies is: Let’s stick together. (Met de felicitaties aan @Borkdude en @Lalage_  die samen iets te vieren hebben)

Een gedachte over “Stuck together with God’s glue – Bono als dief met smaak…

  1. En ‘Let’s stick together’ is weer een citaat van een prachtig nummer van Brian Ferry… De enige die echt origineel is, is God… 😉

Zeg iets terug op Vrijspraak

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s