Een wolf in straatkleren? De torrie van Mattie: het evangelie van Mattheus in straattaal

Een man die Johnnyboy heette, maakte noize in de woestijn van Judea. Zijn streetname was ‘De Doper’. Niet omdat hij een hosselaar was, die dope verkocht. Ook niet omdat hijzelf zo dope was, ofsow. Maar hij doopte mensen met water. Hij doopte mensen in het water. Kopje onder. Daarmee lieten ze zien dat ze zich schoon wilden wassen van al hun fouten en een nieuw leven wilden beginnen. Overal waar hij kwam, riep De Doper: ‘Maak een U-turn, want een nieuwe wereld is op komst! Jullie lopen op de verkeerde weg, peeps! Het koninkrijk van God komt eraan! A New World Order! Revolution is coming!’

Over deze man had de profeet Jesaja al geschreven: ‘Iemand schreeuwt in de woestijn: “Veeg de straten schoon, make way, want de messias komt eraan!”’
De Doper droeg simpele streetwear van kamelenhaar. Maar verder was deze man een soort kruising tussen een rastafari en zo’n into the wild type dat je weleens op Discovery ziet. Een survivor. Hij leefde van sprinkhanen en wilde honing, ik zweer het je vriend.

Uit alle steden en buurten kwamen de mensen naar De Doper. Zelfs helemaal uit de grote stad Jeruzalem. Wholla, ze stonden in de rij alsof de Media Markt faillissementsuitverkoop had. Ze lieten zich door hem dopen in een rivier. Die rivier heet de Jordaan (net als die buurt in Damsko). De peeps die zich lieten dopen, vertelden De Doper alle slechte dingen die ze hadden gedaan en alle fouten die ze hadden gemaakt. Ze wilden een nieuw leven beginnen.

Smaakt dit naar meer? Kijk dan even hier, lees de Straatbijbel-Preview.pdf en bestel dat prachtige boek! De oplage wordt grotendeels weggegeven. Daniel de Wolf, de vriendelijkheid zelve, werkt al jarenlang met ‘straatjongeren’ in De Millinx, Rotterdam. Hij spreekt ook de taal van de straat – niet om ‘cool’ te doen, maar om te communiceren in de taal van zijn ‘zendingsterrein’. En het evangelie van Mattheüs heeft binnen ons taalgebied nog nooit zo rauw en origineel geklonken als in dit boek. De torrie van Mattie is een missionair project van Youth for Christ, het Nederlands Bijbelgenootschap en Ark Mission (missionaire organisatie waar Ark Media deel van is).

Website Straatbijbel. De Straatbijbel is ook te vinden op Facebook en Twitter.

Zeg iets terug op Vrijspraak

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s