Job Cohen als nieuws van gisteren

Mijn oog viel op het verkeukelde portret van Job Cohen. Misschien was hij niet de juiste man op de juiste plaats, maar deze foto maakte ik afgelopen donderdag bij Station Amstel in Amsterdam. Van burgemeester tot partijleider. Van beoogd premier tot verfrommeld portret in de goot van zijn eigen stad. Zo dramatisch zal het wel niet zijn – maar ik stond toch even stil bij de manier waarop wij in ons land mensen lof toezwaaien en omhoog stuwen om hen daarna genadeloos af te serveren. Maar goed, hij vindt vast wel een nieuwe job.

Klik op de afbeelding voor grotere weergave

3 gedachten over “Job Cohen als nieuws van gisteren

  1. Eerlijk gezegd stemt het me treurig dat een man als Cohen in deze tijd kennelijk niet op zijn plaats is als fractievoorzitter in de Tweede Kamer.

    1. Hij is natuurlijk niet erg krachtdadig overgekomen – dat is niet aan anderen te wijten. Het is opvallend hoe andere ‘nieuwe leiders’ wel direct hun plaats innemen. (Maar ook Roemer is vergankelijk, je zult het zien). Het is het verhaal van alle tijden: Le Roi est mort, vive le Roi! De kop die ook nog leesbaar is op deze verkreukelde Telegraaf, een krant die zich waarschijnlijk helemaal lekker voelt op deze plek, spreekt ook boekdelen: “Ex-collega’s zijn vol lof na aftreden”. Mag ik even een teiltje?

      Je moet als politicus tegenwoordig ook een assertieve, humorvolle media-verschijning zijn. Toch is het niet allemaal treurnis, want in Italië hebben ze eindelijk een fatsoenlijke intellectueel aan het roer gezet nadat ze daar jarenlang een omhooggevallen hork hebben gehad. In Duitsland mag men beide handen dichtknijpen omdat daar een zeer capabele vrouw zit die het niet van haar charisma moet hebben. Doe mij ook zo’n Frau Merkel bij het CDA, bitte.

Zeg iets terug op Vrijspraak

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s