Foto’s voor International Justice Mission – Oppression, Fear, Freedom, Hope

Voor International Justice Mission (IJM) heb ik in samenwerking met danseres Marjolein Kroeze een serie foto’s gemaakt die deze week zijn aangeboden voor het project Expressions for Justice. Het is de bedoeling dat er op allerlei creatieve manieren aandacht gevraagd wordt voor mensen die slachtoffer zijn van uitbuiting en onderdrukking. IJM zet zich langs juridische weg in voor mensen die niet in staat zijn zichzelf te verdedigen of te bevrijden uit handen van misdadigers die in sommige landen vrijwel straffeloos hun gang kunnen gaan omdat bijvoorbeeld de politie corrupt is en/of het rechtssysteem niet goed functioneert.

Bij Ark Media hebben we het boek Vrijheid voor Linh uitgegeven – lees dit boek als je meer wilt weten over het bijzondere werk van IJM en neem eens tijd om meer over deze organisatie te weten te komen. Wanneer je de foto’s die ik heb gemaakt wilt zien, dan kun je hier klikken om een PDF te bekijken waarin de foto’s met bijpassende teksten zijn opgenomen. Dit is de website van het Nederlandse kantoor van IJM. De foto’s zijn gemaakt bij Kunstfort Vijfhuizen.

Met de fotoserie wil ik op een beeldende manier opkomen voor anonieme slachtoffers, voor kwetsbare mensen (veelal kinderen en vrouwen) die ‘buiten beeld blijven’ en leven met de gedachte dat het niemand iets kan schelen wat hen overkomt. Het onrecht lijkt vaak ver weg, maar het moet ons allemaal raken. Ik ben blij met de expressieve kracht die Marjolein aan deze foto’s heeft gegeven. Mooi om de liefde voor dans en fotografie in te zetten voor dit goede doel. Klik op de afbeeldingen voor grotere weergave. Foto’s zijn beschermd door copyright.

7 gedachten over “Foto’s voor International Justice Mission – Oppression, Fear, Freedom, Hope

      1. Ik ging er – zomaar – vanuit dat het dezelfde link was als de onderste (maar dan klik je alleen op de serie foto’s). Excuses… ik ga even echt genieten!

        Niet storen a.u.b.

Zeg iets terug op Vrijspraak

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s