Toegegeven, dit is een tikkeltje extravagant. Maar wel mooi…

aDSC_7444 Vandaag met zoon Robin naar Louwmanmuseum geweest. Dat was heel leuk! Een aanrader voor iedereen die van klassieke auto’s houdt, maar ook van mooie schilderijen en nostalgie… Een van de verhalen die bijzonder tot mijn verbeelding spreekt: de geschiedenis van deze waanzinnig mooie Daimler. Hij is eigendom geweest van Lady Docker, de echtgenote van een voormalig president van Daimler (BSA in Engeland). Het echtpaar had een reputatie als big spenders en als er nog geen film over hen gemaakt is, wordt dat toch eens tijd… Dit is de Golden Zebra die te bewonderen is in het mooie Haagse museum.

Als je dit leest was hun levensstijl buitenissig. Maar er zit vast een mooi verhaal in dit paar… Ik kan er niets aan doen, dit boeit me wel!

They paraded their wealth with a sort of endearing innocence. Not for them any old Daimler. Their Daimler had to be gold-plated with zebra skin upholstery, ivory inlay. Their yacht, the Shemara, cost £800,000 at a time when a tenner was a fair week’s wage. They owned a 3,000-acre Hampshire estate and a castle in North Wales. Meanwhile Lady Docker could have given Posh Spice lessons in conspicuous consumption. Bron

Lees hier over de DK400

aDSC_7449 aDSC_7454 DSC_7440

2 gedachten over “Toegegeven, dit is een tikkeltje extravagant. Maar wel mooi…

Zeg iets terug op Vrijspraak

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s