How do we love? Justin Lee en Wesley Hill over christelijk geloof en seksuele diversiteit

BiolaMisschien houd je ook van een stevig debat waarbij opponenten elkaar verbaal in de hoek proberen te zetten. Dat kan spannende en hilarische momenten opleveren, maar als het over gevoelige onderwerpen gaat is dit niet de beste vorm van gedachtewisseling. Als je – net als ik – nadenkt over kwesties rond christelijk geloof en de omgang met seksuele diversiteit, dan is het volgende filmpje (eh… ruim 2 uur) een absolute aanrader.

Inclusief of exclusief

Kijk, zo kan het dus: twee mannen die veel gemeenschappelijk hebben (generatie, afkomst, cultuur, seksuele geaardheid, geloofsovertuiging…) komen op een belangrijk punt tot tegenovergestelde conclusies. Justin Lee gaat voor totale acceptatie van homoseksualiteit binnen de christelijke geloofsgemeenschap (inclusief kerkelijke inzegening van deze relaties), Wesley Hill is van mening dat de aanvaarding niet zo ver moet gaan en houdt vast aan de traditionele opvatting dat het huwelijk een exclusieve verbinding is tussen man en vrouw.

Indrukwekkend en innemend

Hoe je er zelf ook over denkt, als dit onderwerp je belangstelling heeft, neem de tijd om deze conversatie te beluisteren. Merk op hoe waardig en respectvol het gesprek gevoerd en geleid wordt. Dat vind ik een mooi voorbeeld voor de dialoog die m.i. ook in behoudende kringen in Nederland (nog) meer tot stand moet komen. Bij Zinvloed heeft Justin Lee onlangs ook op indrukwekkende en innemende wijze zijn persoonlijke verhaal gedeeld (naar aanleiding van zijn boek Verscheurd). In dit filmpje is de aanleiding een zgn. position paper (hier online) van Biola University in Californië – een christelijk orthodoxe onderwijsinstelling die ook het podium heeft geboden aan beide heren.

2 gedachten over “How do we love? Justin Lee en Wesley Hill over christelijk geloof en seksuele diversiteit

Zeg iets terug op Vrijspraak

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s