Wapens in de onzichtbare strijd

Een hopeloze oorlog. De wereld bestaat niet uit ‘good guys’ en ‘bad guys’. We zijn allemaal mensen – en ieder mens kiest of haat of liefde je handelen bepaalt. Wat je niet ziet in zo’n informatief filmpje: de geestelijke oorlog in deze wereld. Maar de onzichtbare strijd van ideeën / ideologieën voedt de strijd van wapens. Het kwaad moet bestreden en beteugeld worden, maar het zit als een dodelijke ziekte in de mens en kan er niet met geweld ‘uitgeschoten’ worden. De situatie is menselijk gezien om wanhopig van te worden. Maar dat moeten we juist niet doen, we moeten ons richten op de strijd in de wereld van de geest. Kies de beste wapens! Blijf vasthouden aan geloof, hoop en liefde. Angst voedt de haat, maar liefde overwint de angst. Duisternis is uiteindelijk kansloos tegen licht!

Gebed

Als christen geloof ik dat we het goede moeten versterken in onze eigen omgeving. Voor mensen en omstandigheden waar je geen persoonlijke invloed op hebt kun je alleen bidden. En dat is niet alleen maar symbolisch! Ik geloof in de kracht van gebed want de echte oorlog wordt uitgevochten in hoofden en harten van mensen. Het gebed brengt je geest in de juiste richting en het kan je innerlijke rust geven. Ik geloof ook dat haat terugslaat op haters terwijl liefde mensen ten diepste kan veranderen.

Liefde en compassie

Love drives out FearHet is extreem complex én kinderlijk eenvoudig. Het complexe zit in de historische, culturele, politieke, economische en religieuze tegenstellingen in de wereld. Door de eeuwen heen hebben dergelijke tegenstellingen tot gewapende conflicten geleid. Maar de beschaving is alleen vooruit geholpen door mensen die kiezen voor liefde en compassie. Die mensen zijn niet naïef, ze krijgen uiteindelijk gelijk en erven de wereld! Daar blijf ik met mijn hele hart in geloven.

Geloven is moed en hoop houden

Versterk het goede als je het kwaad wilt bestrijden. (In Romeinen 12 staan instructies voor individuen: hoe moet je reageren? Neem zelf geen wraak. Blijf handelen uit liefde. Geef de moed niet op.) Zo wordt de spiraal van haat uiteindelijk doorbroken. Maar het is GEEN gemakkelijke weg en er is vasthoudend geloof en geduld voor nodig. Liefde wint namelijk ook door het lijden te verdragen. Geloven is moed en hoop houden! In deze zin is er in alle eeuwen niets veranderd:

“For our struggle is not against flesh and blood, but against the rulers, against the authorities, against the powers of this dark world and against the spiritual forces of evil in the heavenly realms.” Eph. 6:12

Zeg iets terug op Vrijspraak

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s